Адвокат пояснила, чому в Україні важко довести протиправні дії з боку поліцейських

Адвокат пояснила, чому в Україні важко довести протиправні дії з боку поліцейських
Ексклюзив
Читать на русском

Адвокат наголосила, що камери фіксації є у кожному відділі поліції, але не всі “працюють”

Після гучної справи про зґвалтування, що сталась у відділу поліції міста Кагарлик, суспільство вимагає посилити контроль за діями правоохоронних органів. Адвокат по справі заявила, що контроль є, але результату від нього немає. Про це з брифінгу 25 червня повідомляє APnews.

“У нас зараз у кожному відділі є відеокамери. Насправді, підняти інформацію не так складно. Але часто так трапляється, що камери чомусь виявляються не підключені, не працюють, або відео забирають на експертизу і проводять її роками”, - заявила адвокат.

І пояснила, що в Україні є інфраструктура, яка могла б довести якісь протиправні дії з боку правоохоронних органів, але наголосила, що система сама проти себе нічого робити є не буде.

“Експертизи роблять ті самі правоохоронці, деякі докази “губляться”, і нікого притягти за це неможливо. Прокуратура, в яку жалієшся, покриває поліцейських і спускає ці справи. Маючи можливість зібрати ці докази, цього не роблять, а люди, які мали б захищати людей, стають загрозою”, - сказала адвокат.

Нагадаємо, APnews писав, що 25 червня вперше відбулась прес-конференція із “жертвою Кагаарлика”. Її адвокати вимагають надати для неї цілодобову охорону.

Читайте також:
Адвокат заявила, що поліцейські з Кагарлика здійснювали незаконні дії стосовно неповнолітньої сестри згвалтованої дівчини

Новини партнерів

Зеленський заявив, що пік коронавірусу може припасти на літо
"Сморід і душ раз на тиждень": підозрювана у вбивстві Шеремета розповіла про умови в СІЗО

Найпопулярніше за тиждень