Адвокат Порошенка вимагає викликати на допит Зеленського, Безуглу, Арахамію та ще трьох чиновників

Адвокат Порошенка вимагає викликати на допит Зеленського, Безуглу, Арахамію та ще трьох чиновників
Читать на русском

Захист уже подав клопотання про виклик їх як свідків у "вугільній справі" п'ятого президента

Захист підозрюваного у держзраді Петра Порошенка викликав свідками по "вугільній справі" Володимира Зеленського, Давида Арахамію, Ірину Верещука, Данила Гетманцева, Мар’яну Безуглу та Федора Веніславського. Адвокат п’ятого президента просить ДБР допитати вказаних осіб.

Про це APnews пише з посиланням на заяву Ігоря Голованя.

За його словами, він вже подав відповідне клопотання.

“Як адвокат Петра Порошенка подав клопотання про допит у якості свідків у так званій “вугільній справі” (позавчорашнє “повідомлення про підозру”) групи громадян, які неодноразово публічно заявляли, що їм начебто відомі факти скоєних Петром Порошенком правопорушень”, - сказав Головань.

Та опублікував список осіб, яких вимагає негайно допитати, попередивши про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання:

  • президента України Зеленського Володимира Олександровича
  • голову фракції “Слуга народу” Арахамію Давида Георгійовича
  • міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук Ірину Андріївну
  • нардепа та голову Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Данила Олександровича
  • нардепа та голову тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади Безуглу Мар'яну Володимиріву
  • представника президента України в КСУ Веніславського Федора Володимировича.

"Сподіваюся, ці законослухняні громадяни добровільно з’являться до слідчих ДБР і дадуть правдиві свідчення про відомі їм обставини справи", - резюмував адвокат Порошенка.

Що було раніше?

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, офіційно Порошенка підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

17 грудня 2021 року Петра Порошенка викликали на допит у приміщення ГБР для проведення слідчих дій, але на сьогодні він не з'явився.

Раніше APnews повідомляв, адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков назвав ситуацію з підозрою екс-президенту "Олів'єГейт". За його словами, Порошенко точно повернеться до України, але лише після закінчення відпустки.

Також оголошення підозри Порошенку прокоментував і президент України Володимир Зеленський, заявивши, що "згодом люди побачать, хто є хто".

Новини партнерів

У Греції затонув човен з мігрантами, десятки людей зникли безвісти, є жертва
Угорщина з 1 січня почне поставляти Україні до 8 млн кубометрів газу щодня

Найпопулярніше за тиждень