Адаптивного вже недостатньо: Радуцький закликав до "радикальних" карантинних заходів в Україні

Адаптивного вже недостатньо: Радуцький закликав до "радикальних" карантинних заходів в Україні
Читать на русском

За його словами, адаптивними протиепідеміологічними заходами, якими ми користувались останні півроку, навалу штамів коронавірусу не стримати. 

У зв'язку з тим, що в усіх областях України вже зафіксовано "британський" штам коронавірусу та у двох - агресивний "південноафриканський", Україну очікують ще складніші випробування.

Таку заяву зробив голова комітету ВР з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький та закликав владу до радикальних кроків, передає APnews.

"На жаль, адаптивними протиепідеміологічними заходами, якими ми користувались останні півроку, навалу штамів коронавірусу не стримати. Вважаю, що і в Україні настав час для більш радикальних кроків для боротьби з вірусом", - сказав він.

Та додав, що інші країни вже запровадили безпрецедентні загальнонаціональні карантинні обмеження.

Наразі, за його словами, продовжуються дослідження щодо того, як вакцини "справляються" з новими штамами. Дослідження у ПАР свідчать, що мутація вірусу знижує ефективність вакцин від «ковіду» на 30%. Проте виробники вакцин, як сказав Радуцький, мають інші дані.

Так, Pfizer/BioNTech у цьому випадку демонструє ефективність 91% (на інші штами вірусу – 95%). AstraZeneca дослідження ще не завершили, а Sinovac Biotech заявив про ефективність вакцини проти цього штаму, втім не назвали точних цифр.

Раніше APnews писав, що у двох регіонах Україні вперше виявили "південноафриканський" штам COVID. При цьому заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко заявив, що уряд поки що не збирається вводити жорсткий локдаун по всій країні.

Новини партнерів

У Миколаєві пригрозили зупинити транспорт через ситуацію з COVID-19
Чергова область України посилила карантин: в ОДА озвучили заборони

Найпопулярніше за тиждень