Онлайн-заявки, 125 балів і п'ять спеціальностей: МОН оприлюднив інновації вступної кампанії 2021

Онлайн-заявки, 125 балів і п'ять спеціальностей: МОН оприлюднив інновації вступної кампанії 2021
Читать на русском

У цьому році для конкурсу на бюджетне місце вступники можуть подати максимум п'ять заяв на п'ять спеціальностей.

В Україні з 1 липня розпочинається вступна компанія для майбутніх бакалаврів. У цьому році для абітурієнтів передбачено кілька новацій.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Міністерства освіти й науки.

Відзначається, що у 2021 році для конкурсу на бюджетне місце вступники можуть подати максимум п'ять заяв на п'ять спеціальностей. Ті, хто збирається вступати на контракт можуть подати до 30 заяв. Можна вступати за сертифікатами ЗНО 2018, 2019, 2020 і 2021 років.

Мінімальний бал для участі в конкурсі на вступ до установ вищої освіти на місця державного замовлення становить 125 балів, окремі спеціальності - 140, а на медичні спеціальності не менше 150 балів. У МОН наголосили, що, як і торік, на ряд спеціальностей встановлені додаткові мінімальні прохідні бали.

Для тих, хто вступає на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування, обов'язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури. МОН планує, що в цьому році абітурієнти зможуть подавати документи на зарахування дистанційно: безпосередньо через електронний кабінет з використанням електронного підпису.

Щоб подати заяву на вступ до вищого навчального закладу необхідно зареєструватися на сайті ЄДЕБО. Для цього потрібні електронна форма, пароль для входу в кабінет, сертифікат ЗНО, документ про повну загальну середню освіту.

Раніше APnews повідомляв, в Україні запустять гарячу лінію для випускників.

Новини партнерів

У Харкові спалахнув автобус з людьми: він згорів дотла, - фото
Два голих австралійці загубилися в заповіднику - їх налякав олень

Найпопулярніше за тиждень