753-метровий шпагат та гігантська піца: які незвичайні рекорди встановили в Україні в 2020 році

753-метровий шпагат та гігантська піца: які незвичайні рекорди встановили в Україні в 2020 році
Читать на русском

Лідером за кількістю рекордів стало місто Київ

У 2020 році Національний Реєстр Рекордів зареєстрував 557 національних, міжнародних, світових та обласних рекордів. Найбільше рекордів було встановлено у Києві, у трійці лідерів також Дніпро та Івано-Франківськ.

Редакція APnews з посиланням на заяву керівниці Нацреєстру рекордів Лани Вєтрової розповідає, якими рекордами запам’яталась Україна цього року.

Так, серед 557 встановлених рекордів 110 відбулися у Києві. Раніше кілька років поспіль незмінним лідером був Дніпро, тепер же Дніпропетровська область зайняла почесне друге місце з 23 рекордами. Завершує трійку Івано-Франківськ - 21 рекорд.

Крім того, уже не перший рік Тернопільська область підходить впритул до трійки лідерів, але все одно залишається на четвертому місці (15 рекордів).

Цікавими рекордами у 2020 році відзначилася Дніпро та область. Там зафіксували велетенський 753-метровий шпагат, який створили 500 дітей. Також у області живе наймолодший маг України - 7-річний Олександр Загарій (родом з міста Кривий Ріг - батьківщини Президента). Найбільший в Україні кіт, мейнкун Кекс, завдовжки 121 см, також мешканець Дніпра. Крім того, на святкування дня міста у Дніпрі створили рекордну гігантську піцу в 52 метри.

Раніше APnews писав, що у Харкові зробили ялинку з понад 1000 автомобілів і встановили рекорд.

Новини партнерів

У МОН заявили, що заклади освіти, як і раніше, можуть видавати дипломи з відзнакою
Шведська компанія Cyxone хоче перевірити свою вакцину на українцях, госпіталізованих з COVID-19

Найпопулярніше за тиждень