5000 американських військових проведуть бойові навчання на Чорному морі

5000 американських військових проведуть бойові навчання на Чорному морі
Читать на русском

З боку України залучать військово-морський флот, національну гвардію та інші військові структури

Військово-морські сили США заявили, що на наступному тижні почнуться навчання Sea Breeze 2021 на Чорному морі, які будуть включати більше ніж 5000 військовослужбовців, 32 кораблі та 40 літаків.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву ВМС США.

"У цьому році 12-денна програма буде охоплювати морські операції, маневри на суші, водолазні операції, операції з перехоплення на морі, протиповітряну оборону, інтеграцію спеціальних операцій, антисубмаринове зіткнення і пошуково-рятувальні операції", - йдеться в заяві 6-го флоту ВМС США.

На цей момент військові США не повідомили, які з їх кораблів будуть залучені, однак в навчаннях візьмуть участь більше ніж 5000 військовослужбовців, 32 кораблі та 40 літаків.

"Сполучені Штати пишаються партнерством з Україною в проведенні багатонаціональних морських навчань "Sea Breeze 2021", які допоможуть підвищити оперативну сумісність і можливості країн-учасниць. Ми прагнемо підтримувати безпеку Чорного моря", - заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.

У навчаннях також будуть залучені військово-морський флот України, національна гвардія та інші військові структури.

Повідомляється, що в навчаннях НАТО братимуть участь як країни альянсу, так і інші, яких долучать як учасників чи спостерігачів. Очікується, що за все візьмуть участь 32 країни, що зробить сам захід наймасштабнішим починаючи з 1997 року. У список країн-учасниць увійдуть: Албанія, Австралія, Бразилія, Болгарія, Канада, Данія, Єгипет, Естонія, Франція, Грузія, Греція, Ізраїль, Італія, Японія, Латвія, Литва, Молдова, Марокко, Норвегія, Пакистан, Польща, Румунія, Іспанія, Південна Корея, Швеція, Туреччина, Україна, ОАЕ, Великобританія і США, а "новачками" стануть Сенегал і Туніс.

Раніше APnews також повідомляв, в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER було підписано договір про підтримку розвитку Військово-морських сил України.

Новини партнерів

Ляшко розповів про готовність України до "дельта"-штаму коронавірусу
По Києву з кортежем проїдеться президент Грузії: Держохорона готується обмежувати рух

Найпопулярніше за тиждень