44-річний чоловік скасував штраф за неносіння маски у Львові

44-річний чоловік скасував штраф за неносіння маски у Львові
Читать на русском

Патрульні склали постанову про порушення карантину, бо чоловік не одягнув маску на зупинці громадського транспорту

Червоноградський міський суд Львівщини скасував постанову про притягнення до відповідальності 44-річного чоловіка за неносіння захисної маски на зупинці громадського транспорту у Львові.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Zaxid.net.

44-річного чоловіка, мешканця міста Червоноград, оштрафували патрульні навесні 2021 за неносіння маски біля зупинки громадського транспорту по вулиці Богдана Хмельницького. На чоловіка була складена постанова, яка передбачала штраф у розмірі 255 гривень. Втім, чоловік не погодився із рішенням поліцейських та вирішив шукати правду у суді.

Зазначимо, що на той час у Львові продовжував діяти адаптивний карантин, але ситуація із захворюваністю на COVID-19 була достатньо складною. Так, щодня на коронавірус хворіли по 500 жителів міста.

У своєму позові він зазначив, що "карантин обмежує його права, що він введений на території України з порушенням процедури". Також мешканець Червонограда заявив, що «маску потрібно носити, якщо маєш ознаки ГРВІ або COVID, або здійснюєш догляд за хворими на коронавірус". Крім того позивач заявив, що патрульні не зачитали його права та не надали права на залучення захисника.

Дослідивши матеріали справи, суддя Микола Новосад скасував постанову про адмінправопорушення, що передбачає 255 грн штрафу.

Новини партнерів

В Україні з 1 вересня не будуть відкривати школи, де вакциновано менше 80% працівників – МОЗ
На підприємстві в Кривому Розі чоловіка вбило струмом

Найпопулярніше за тиждень