27 чеських військовослужбовців візьмуть участь у параді до Дня Незалежності України

27 чеських військовослужбовців візьмуть участь у параді до Дня Незалежності України
Читать на русском

Участь чеських солдатів у святкуванні демонструє, як Чехія високо цінує Україну як партнера.

Військовослужбовці ще однієї дружньої країни візьмуть участь у параді з нагоди святкування Дня Незалежності України, який відбудеться в столиці 24 серпня. Свою участь підтвердила Чехія, яка збирається відправити до Києва 27 солдатів почесної варти.

Про це APnews повідомляє з посиланням на HlidaciPes.org.

За словами прессекретаря Міністерства оборони Чехії Марека Валу, участь чеських солдатів у святкуванні важливих річниць країн-партнерів є звичайною практикою, однак нинішнє представництво чеських військових в Києві буде більше, ніж будь-коли.

Також він підкреслив, що цим Чехія висловлює своє ставлення до України як до цінного партнера. А також демонструє, як країна високо цінує незалежність як таку.

"Чеська армія пришле на ці урочистості 27 членів празької почесної варти, які будуть учасниками військового параду. Беручи участь в параді, ми показуємо, що ми високо цінуємо Україну як партнера, а також цінності незалежності як такої", - повідомив він.

За інформацією чеських ЗМІ, спочатку планувалося, що міністр оборони Любомир Метнар прибуде до Києва на святкування, але в підсумку Чехію представлятимуть заступник міністра оборонної політики та стратегії Міністерства оборони Ян Гавранек і перший заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Яромир Зуна.

Раніше APnews повідомляв, військові з Молдови візьмуть участь у параді до Дня незалежності України.

Новини партнерів

Збитки на 57 млн доларів: поліція затримала главу великої держкомпанії на спробі втекти з країни
В англійському Плімуті сімейний конфлікт переріс у криваву стрілянину з шістьма загиблими

Найпопулярніше за тиждень