170 000 грн або 12 років в'язниці. Раді рекомендують штрафувати українців за фальшиві тести на COVID-19

170 000 грн або 12 років в'язниці. Раді рекомендують штрафувати українців за фальшиві тести на COVID-19
Читать на русском

Парламенту рекомендують ухвалити відповідний законопроект.

Верховній Раді рекомендують ввести штрафи за підробку тестів на COVID-19. Профільний комітет підтримав відповідний законопроект №4491.

Про це APnews повідомляє з посиланням на інформаційне управління Апарату Ради.

"Даний законопроект розроблений з метою захисту наших громадян від підробної медичної продукції, до якої, у тому числі належать і тести на коронавірус", - констатували у комітеті.

Зазначається, що комітет підтримав проект закону №4491 та запропонував комітету з питань правоохоронної діяльності, визначеному головним з підготовки даного законопроекту, рекомендувати ВР прийняти його у першому читанні за основу.

Варто зазначити, що документом визначено, що саме відноситься до фальсифікованої медичної продукції.

Штрафи

Фальшиві тести на коронавірус коштуватимуть правопорушникам свободи – їх можуть посадити до в'язниці на строк від п’яти до восьми років зі штрафом від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 - 170 тисяч гривень).

При повторному правопорушенні або за попередньою змовою групи осіб, це загрожує позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

Контрабанду фальсифікованої медпродукції організованою групою каратимуть позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованої медичної продукції хочуть карати позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років зі штрафом від 5 до 10 тисяч таких мінімумів (85 - 170 тисяч гривень).

Суворіше покарання загрожує за ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою, медичним або фармацевтичним працівником, або за допомогою інформаційних систем, у тому числі інтернету, або у великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я особи.

Вони каратимуться в'язницею на строк від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо правопорушення вчинила організована група, або якщо воно спричинило смерть особи або інші тяжкі наслідки, це загрожує позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як раніше повідомляв APnews, Рада затвердила нові штрафи для українців, які не носять масок.

Новини партнерів

Слідом за Лукашенком: Путіну заборонили відвідувати чемпіонати світу та Олімпіади протягом двох років
Мірчу Луческу дискваліфікували за порушення правил в матчі з "Колосом"

Найпопулярніше за тиждень