16-річний Микола Харківський може вийти з-під варти найближчим часом - адвокат

16-річний Микола Харківський може вийти з-під варти найближчим часом - адвокат
Читать на русском

Все тому, що одна суддя взяла самовідвід, а другий збирається у відпустку

Обвинувачений у справі про смертельну ДТП у Харкові, 16-річний Микола Харківський, може вийти з-під варти. За два тижні, 26 січня, спливає термін тримання його у СІЗО.

Про це APnews пише з посиланням на пост адвокатів потерпілої сторони.

Вони пояснюють, що справи за участю неповнолітніх можуть розглядати лише судді з відповідною спеціалізацією. У Червонозаводському райсуді Харкова таких лише двоє.

Але сьогодні Тетяна Янцовська, яка вела скандальну справу Миколи Харківського, взяла самовідвід. Інша суддя, за інформацією адвокатів, має йти у відпустку.

"Оскільки процедура може затягнутися, то питання щодо продовження терміну тримання під вартою не вирішиться до кінця січня. І як наслідок обвинуваченого звільнять з-під варти", - йдеться у повідомленні.

При цьому адвокати додають, що Харківський, якщо вийде з СІЗО, може покинути країну чи спробувати вплинути на свідків та потерпілих, що спричинить затягування розгляду справи.

APnews писав, що справу 16-річного Миколи Харківського мала вести суддя, яка дала йому умовний термін за стрілянину.

Нагадаємо, у Харкові 16-річний хлопець 27 жовтня влаштував страшну ДТП, вилетівши на "червоний". Внаслідок цього водій другого автомобіля помер на місці.

Ми писали, що відомо про підлітка, який влаштував смертельну ДТП у Харкові. Також в мережі з'явилося відео, яке зняли в салоні автомобіля Infiniti за лічені хвилини до смертельної ДТП у Харкові.

Новини партнерів

Обледенілий літак замість пляжного відпочинку: 500 людей застрягли в Борисполі
У Чернівцях 22-річний хлопець відкрив стрілянину: поранено чоловіка

Найпопулярніше за тиждень