130-кілограмовий гандболіст з Конго став зіркою інтернету і привернув увагу Шакіла О'Ніла

130-кілограмовий гандболіст з Конго став зіркою інтернету і привернув увагу Шакіла О'Ніла
Читать на русском

Гравець відрізняється не тільки вагою, але і дивовижною влучністю.

На чемпіонаті світу з гандболу, який проходить в Єгипті, один з гравців встиг стати справжньою зіркою інтернету. Мова про 130-кілограмового гандболіста збірної Демократичної республіки Конго Готьє Мвумбі. Про це повідомляє APnews.

130 кілограмів навіть для 192-сантиметрового центрального - це перебір, і Мвумбі цілком міг би виявитися просто кумедним мемом. Ось тільки вже в стартовому матчі чемпіонату світу проти найсильнішої команди Південної Америки, аргентинців, Готьє показав, що вміє грати в гандбол.

Попри підсумковий програш, збірна ДРК виглядала відмінно і навіть виграла перший тайм з рахунком 14:13. У підсумку перемогу святкували аргентинці (28:22), але Мвумбі все одно звернув на себе увагу, забивши чотири голи після чотирьох кидків. На один з них можна дивитися нескінченно - з розвороту і в стрибку!

А ще Готьє показав відмінну координацію, виловлюючи спрямовані йому м'ячі і спритно розвертаючись. Габарити дозволяли незвичайного гандболісту відтирати суперника від м'яча, а тим, що він повільно повертався в оборону, аргентинці толком не скористалися.

У наступній грі ДР Конго також програла, а Мвумбі "знизив" свою ефективність - забив ті ж чотири голи, але вже після п'яти кидків. Не дивно, що вже зараз Мвумбі - справжня зірка, на яку звернув увагу і легендарний у минулому центровий в НБА Шакіл О'Ніл.

Він записав відеозвернення до Готьє, чим викликав захват конголезця. "Мрія стає реальністю. Не можу повірити. Шакіл, мій кумир, я вдячний тобі за твою підтримку. Досі не усвідомлюю, що це відбувається зі мною, але хочу сказати: живіть своєю мрією і боріться за те, ким ви є", - написав гандболіст-гігант

Варто зазначити, що для ДР Конго цей чемпіонат світу - перший в історії, та й на нього африканська збірна потрапила завдяки розширенню числа учасників. Зараз конголезці також не претендують на перемогу в турнірі, але вже встигли запам'ятатися, причому не тільки любителям гандболу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в кваліфікації на Australian Open також сталася невелика сенсація. Тенісистка Франческа Джонс пробилася в основну сітку турніру, навіть попри те, що у неї немає п'яти пальців.

Новини партнерів

На Закарпатті анулювали всі рішення про функціонування мов нацменшин: лише українська
У Sinovac з'ясували, як покращити ефективність китайської вакцини

Найпопулярніше за тиждень